Bagok Kırsalında Operasyon: İçişleri Bakanı, 3 Teröristin Etkisiz Hale Getirildiğini Duyurdu

Bagok Kırsalında Operasyon: İçişleri Bakanı, 3 Teröristin Etkisiz Hale Getirildiğini Duyurdu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin'in Nusaybin ilçesi Bagok kırsalında gerçekleştirilen 'Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Mehmet Gündüz' operasyonunda 3 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Bakan Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, Mardin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri istihbari çalışmalar sonucu, Nusaybin ilçesi Bagok kırsalında bir grup terörist tespit etti. Jandarma SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) ile belirlenen teröristler, dün Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı F-16 savaş uçakları ve ATAK taarruz helikopterleri tarafından ateş altına alındı.

Operasyon, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde, Mardin İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirildi. Jandarma Özel Harekat, Jandarma Komando ve Güvenlik Korucu Timlerinin katıldığı operasyonda, bu sabah 3 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren güvenlik güçlerini tebrik ederek, milletin dualarının onlarla olduğunu belirtti ve teröristlerin tamamen etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelenin süreceğini ifade etti.